Erityiskodit » Asuinkohteet » Louhenkatu 2

Louhenkatu 2

Pohja

Talotyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 2016
Peruskorjausvuosi --
Huoneistotyypit --
Huoneistokoot 31–37 m2
Huoneistojen lukumäärä --

Kodinomaista asumista ohjatusti, asukkaan ehdoilla

 

Louhenkatu 2:ssa on tarjolla laitoksista ja lapsuudenkodista muuttaville kehitysvammaisille henkilöille itsenäistä kotielämää. Asunnot ovat lähellä palveluita ja kaupungin sykettä.

Suurin osa asukkaista asuu itsenäisesti, mutta heille on tarjolla apua ja tukea ympäri vuorokauden.

 

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo on vuokrannut asunnot Sevakselta ja vuokraa ne edelleen kehitysvammaisille asiakkailleen. Asuntoa voi hakea oman kotikunnan sosiaalipalvelujen kautta.

 

Asukkaat voivat käydä töissä, harrastuksissa ja elää normaalia, sujuvaa arkea. Kaupassa käynti onnistuu itsenäisesti sekä linja-autolla kulkeminen töihin ja harrastuksiin. Louhenkadulla voi jokainen elää omaan tahtiinsa. Eskoon henkilökunnan tehtävänä on tukea ja ohjata asukkaita silloin, kun he sitä tarvitsevat. Jopa vuorokauden ympäri.

 

Asukkaat saattavat tarvita käytännön asioihin erilaista ohjausta, mutta he kuitenkin päättävät omista asioistaan itse.

 

Kahdessa kerroksessa

 

Asunnot sijaitsevat kahdessa alimmassa kerroksessa. Jokaisessa asunnossa on oma keittiö, oma kylpyhuone ja makuuhuone. Osassa huoneistoista on myös talvilämmin parveke. Kaikki asunnot ovat esteettömiä.

Kohteessa on autokatos ja varastorakennus mm. polkupyröille. Rakennuksen 1. kerroksessa on koko talon yhteiskäytössä kerho-tila, pesula ja kuivaushuone sekä kaikille asunnoille on oma lukiutuva irtaimisto- ja ulkoiluvälinevarasto. Yläkerrosten vuokrakotien saunatilat ovat rakennuksen 5. kerroksessa. Kiinteistöhuollosta vastaa SOL Palvelut Oy.

 

Asunnot ovat kooltaan 31–37 m2.  Asukkaat voivat kalustaa huoneensa itse.

 

Ensimmäisen kerroksen asukkailla asuminen on valvotumpaa ja ohjatumpaa. Asukkaat voivat asua Louhenkadulla turvallisesti ja saavat tarvitsemansa tuen. Toisessa kerroksessa on hälytinjärjestelmä, jos asukas tarvitsee yöllä apua.

 

Molemmissa kerroksissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat. Asukkailla on käytettävissään myös yhteiset saunatilat.  Lisäksi koko talon käytössä on pyykkihuone pyykinpesua ja -käsittelyä varten.

 

Yksikkö tarjoaa neljä ateriaa päivässä, mutta asukas voi halutessaan tehdä ruokansa itse. Joka päivä tarjotaan aamiaista, kaksi pääateriaa ja iltapalaa.

 

Asukas voi pestä pyykkinsä itse, tarvittaessa heitä ohjataan siinä. Asukkaita pyritään ohjaamaan kaikin keinoin aktiivisuuteen ja omatoimisuuteen.

 

Itsenäisyydestä onnistumisen tunnetta

 

Itsenäisyys ja arjessa pärjääminen antaa asukkaille onnistumisen ja pystyvyyden kokemuksia, ja he kokevat kuuluvansa osaksi yhteiskuntaa.

Tämän on mahdollistanut ARAn ja Kehitysvammaliiton yhteistyössä toteuttama Arjen keskiössä -hanke. Seinäjoella rakennuttaja ja vuokraaja on Sevas Kodit Oy. Asunnot on vuokrannut Sevakselta

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo.

 

Tiedustelut: oman kotikuntasi sosiaalitoimi sekä Tuki- ja osaamiskeskus Eskoon asumispalvelut.

Me palvelemme

Avoinna arkisin klo 9.30–15.30

 

VUOKRAKODIT JA SENIORIKODIT

06 420 3311

OPISKELIJAKODIT JA NUORTEN KODIT 

06 420 3366

VUOKRANMAKSUASIAT

06 420 3355

KIINTEISTÖHALLINTO

06 420 3333

 

KÄYNTIOSOITE:

Matti Visannin kuja 10

60100 SEINÄJOKI