Tietoa asunnon hakemisesta

Asunnon hakeminen

Täytä tarkasti asuntohakulomake ja toimita meille tarvittavat liitteet ja todistukset. Hakemuksia voidaan jättää jatkuvasti ja teemme asukasvalintoja koko ajan. Muistathan pitää hakemuksesi ajan tasalla. Hakijan on ilmoitettava välittömästi perhe- ja asumisolosuhteiden sekä tulojen muutoksista.

 

Asuntokohteillamme on yhteiskunnan tukea ja huomioimme sen ehdot asukasvalinnoissamme.

 

Kun etsimäsi sopiva asunto vapautuu, otamme sinuun yhteyttä toiveesi mukaan puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse. Asuntotarjouksen saatuasi sinulla on muutama päivä aikaa päättää muutatko tarjottuun asuntoon. Päätöksesi jälkeen käymme läpi sopimusasiat, kuten vuokravakuuden, ja allekirjoitamme vuokrasopimuksen.

 

Lähetä hakemus sähköpostitse vuokraus@sevas.fi tai postitse osoitteeseen Sevas Oy, Seniorikodit, Matti Visannin kuja 10, 60100 Seinäjoki.

 

Voit jatkaa asuntohakusi voimassaoloaikaa ja pitää meihin yhteyttä käyttäen sähköpostiosoitetta vuokraus@sevas.fi

 

› Vuokra-asuntohakemus (pdf)

Huom! Lataa asuntohakemuslomake ensin omalle koneellesi. Lataamisen jälkeen avaa tiedosto, täytä tiedot ja paina lomakkeessa olevaa "Lähetä" painiketta.

 

› Vuokra-asuntohakemus (doc)

› Application in English (doc)

 

 

> Tutustu vuokrasopimusehtoihin (pdf)

 

 

 

Vuokravakuudet

Vuokrasuhteen ehtojen täyttämisen vakuudeksi kaikilta vuokralaisilta edellytetään vakuuden (rahavakuus tai henkilötakaus) asettamista. Maksusitoumuksesta tai muusta mahdollisesta vakuudesta on sovittava erikseen vuokranantajan kanssa. Luottotiedoissa oleva merkintä voi vaikuttaa vakuuden suuruuteen.

 

Rahavakuus

 

Vuokralainen maksaa yhtiölle vakuusmaksun, jonka suuruus määräytyy huoneiston koon mukaan seuraavasti:

1 h + kk 700 €
1 h + k 700 €
1 h + tk 700 €
2 h + kk 700 €
2 h + k 900 €
2 h + tk 900 €
3 h + k 1000 €
3 h + tk 1000 €
4 h + k 1200 €
5 h + k 1400 €

 

Vakuusmaksun tilinumero:

EPOP 541901-298458

IBAN: FI66 5419 0120 0984 58
BIC: OKOYFIHH

 

Vakuusmaksu pidetään yhtiön tilillä koko vuokrasuhteen keston ajan. Maksu palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä mikäli vuokralainen on täyttänyt velvoitteensa,  ja mikäli asunto luovutetaan kaikkine avaimineen siivottuna normaalissa kunnossa. Vuokranantajalla on oikeus pidättää vakuusmaksusta kaikki vuokrasopimuksen ehtojen perusteella syntyneet saatavansa.

 

Henkilötakaus

 

Vuokralainen toimittaa vähintään kahden säännöllisessä kokopäivätyössä käyvän henkilön omavelkaisen yhteisvastuullisen takaussitoumuksen vuokranantajan antamalle lomakkeelle laadittuna ja omakätisesti allekirjoitettuna. Tarkempia tietoja takausvastuusta, sen sisällöstä ja merkityksestä saa vuokranantajan toimittamasta takaussitoumuslomakkeesta, tästä kirjelmästä ja Sevas Oy:n toimistolta. Henkilötakaussitoumus on toimitettava toimistollemme noin viikkoa ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta.

 

› Henkilötakauslomake

› Vuokravakuudet

 

Asumistuki

Jotta pienituloisilla olisi mahdollisuus asua kohtuullisen hyvätasoisissa asunnoissa, he voivat hakea osaan asumismenoista valtion rahoittamaa asumistukea Kelasta.

 

Kela hoitaa seuraavia asumisen tukia:

  • yleinen asumistuki
  • eläkkeensaajien asumistuki
  • opintotuen asumislisä
  • sotilasavustuksen asumisavustus

Asumistukilain muutoksen 1.12.2000 jälkeen tuen saajien elämäntilanteiden muutokset voidaan ottaa entistä joustavammin huomioon. Muutos merkitsee sitä, että yleisen asumistuen saajat joutuvat täyttämään  muutostilanteessa aina uuden hakemuksen liitteineen.

 

Yleisen asumistuen määräytymisperusteita on muutettu 1.1.2002 niin, että asumismenojen enimmäismäärät vastaavat entistä paremmin vuokratasoa. Pienten asuntojen kustannukset voidaan ottaa paremmin huomioon, kun niitä varten on vahvistettu omat enimmäisasumismenot.

 

1.3.2002 tuli voimaan laki rekisteröidystä parisuhteesta. Lain voimaan tulosta lähtien samaa sukupuolta olevien rekisteröity parisuhde rinnastetaan Kelan etuuksissa avioliittoon. Jos parisuhdetta ei ole rekisteröity, sitä ei rinnasteta avoliittoon.

 

Voit arvioida mahdollisuutesi saada yleistä asumistukea ja laskea tuen määrän käyttämällä laskentaohjelmaa joka antaa syötetyillä tiedoilla arvion asumistuen määrästä.

 

Neuvonta ja lomakkeet

 

Kelan toimistoissa neuvotaan hakijaa henkilökohtaisesti ja niistä saa hakemuslomakkeita. Hakemuksen voi jättää tai lähettää mihin tahansa Kelan toimistoon. Hakemuslomakkeita saa tulostettua myös Kelan lomakepalvelusta. www.kela.fi 

 

Poismuutto

Asunto tulee aina irtisanoa kirjallisesti. Irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanominen tehdään.

 

Irtisanominen tehdään irtisanomislomaketta käyttäen ja omakätisesti allekirjoittaen. Allekirjoitus tarvitaan jokaiselta vuokrasopimuksen allekirjoittaneelta osapuolelta. Muistattehan lisätä irtisanomiseenne puhelinnumeronne, josta tavoitamme teidät tarvittaessa.

 

Kun täytät irtisanomislomakkeen, ILMOITA TILINUMEROSI AINA IBAN-muodossa. IBAN-tilinumero on FI-alkuinen ja siinä on 18 merkkiä. Löydät oman IBAN-tilinumeron tiliotteestasi. Vakuusmaksu voidaan palauttaa vain IBAN muotoiselle tilille.

 

› Irtisanoutumislomake 

 

Poismuutto

 

Asunnosta pois muutettaessa on muistettava tehdä muuttoilmoitus Maistraattiin ja Postiin. Helpoiten se onnistuu netissä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi.

 

Asunto on siivottava ennen poismuuttoa sellaiseen kuntoon, että se kelpaa vaativallekin uudelle asukkaalle. Erityisen huolellisesti kannattaa siivota keittiö, WC ja kylpyhuone. Muista myös sulattaa jääkaappi ja pakastin ja jätä niiden ovet auki.

 

Jos Sevas joutuu tilaamaan siivouksen asuntoon, siivouskustannukset veloitetaan poismuuttaneelta asukkaalta. Siivoa ja tyhjennä myös varastot ja vie pois kaikki niissä olevat tavarasi. On tärkeää, että et jätä tavaroitasi lojumaan varastoihin tai talon yhteistiloihin.

 

Tarkemmat siivousohjeet löydät irtisanomisilmoituksen kääntöpuolelta. Irtisanomisilmoitus löytyy myös nettisivuiltamme.

 

Kaikki vuokralaisen hallussa olleet avaimet on muistettava palauttaa Sevaksen toimistoon.

 

 
 

 

Me palvelemme

Avoinna arkisin klo 9.30–15.30

 

VUOKRAKODIT JA SENIORIKODIT

06 420 3311

OPISKELIJAKODIT JA NUORTEN KODIT 

06 420 3366

VUOKRANMAKSUASIAT

06 420 3355

KIINTEISTÖHALLINTO

06 420 3333

 

KÄYNTIOSOITE:

Matti Visannin kuja 10

60100 SEINÄJOKI